Gezonde rozen bloeien langer

Derde generatie rozenkwekers

Vader en grootvader De Ridder waren rozenkwekers. En vandaag zet Stefaan De Ridder - de derde generatie al - het werk voort. La Vie en Roses heeft ervoor gekozen om gezonde rozen te kweken. Dat betekent: weinig of geen pesticiden, maar wel een permanente zorg voor de planten en de bloemen.

Rechtstreekse verkoop

U bent als particulier van harte welkom bij La Vie en Roses op woensdag van 14 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 16 uur. Bij La Vie en Roses bent u zeker van gezonde en bloemrijke rozensoorten. Bovendien krijgt u uitgebreid advies om in uw tuin mooie en gezonde rozen te krijgen.

Verzorgingstips rozen

Wilt u zo lang mogelijk van uw rozen genieten? Maak gebruik van deze tips:

  1. Plant rozen met kale wortel van november tot maart. Kies bij voorkeur voor november. De grond is dan nog warm en bewerkbaar. U kunt rozen in pot wl het hele jaar door planten.
  2. Kalk voldoende om de PH (zuurtegraad) op peil te houden. Strooi kalk het best voor de winter.
  3. Snoei rozen niet vr de winter, maar pas eind februari-maart. Vermijd vorstperiodes. Gesnoeide rozenstruiken geven mooiere en sterkere bloemen.
  4. Geef rozen voldoende bemesting vanaf maart-april. Kies voor traag werkende meststoffen met een N-P-K-formule.

Welke rozen zijn er?

Geniet van de rozen en hun beschrijving in het fotoalbum.

Activiteiten

U kunt altijd een rondleiding krijgen door de rozenkwekerijen de rozentuin. Mt advies over kweken en verzorgen van rozen. En misschien tikt u enkele buitenkansjes van rozen op de kop.

Verzorgingstips

Hier kan je een document downloaden met verschillende verzorgingstips voor rozen.